Alumni

Viziunea, misiunea și obiectivele comunități Alumni la nivelul Facultății de Inginerie Reșița derivă din cele asumate de universitate: http://alumni.ubbcluj.ro/

Viziune

Universitatea Babeș-Bolyai își asumă rolul de catalizator între generațiile de studenți și absolvenți în scopul formării unei noi dimensiuni de cunoaștere și învățare.

Misiune

UBB își propune construirea unei culturi alumni în scopul formării unei comunități mai performante, diversificată prin cunoaștere și forță de impact, care să joace un rol activ în viața studenților și a cadrelor didactice.

Obiective

  • dezvoltarea și implementarea de proiecte menite să întărească legătura dintre facultate, absolvenți și studenți, cadre didactice și mediul socio-economic;
  • crearea unei comunități de alumni ai Facultății de Inginerie, din toate domeniile și de pretutindeni;
  • implicarea absolvenților în dezvoltarea Facultății de Inginerie.

Plan de acțiune

Pentru dezvoltarea legăturii dintre Facultatea de Inginerie, absolvenți, studenți și mediul socio-economic în această secțiune veți regăsi noutăți, oportunități, anunțuri de interes pentru comunitate. Pentru mai multe informații legate de activitățile comunității Alumni la nivelul Universității Babeș-Bolyai vă rugăm să vizitați http://alumni.ubbcluj.ro/.

Sponsorizare de 15.000 de euro făcută de Enel Green Power România pentru Facultatea de Inginerie din Reșița.

Universitatea Babeș-Bolyai organizează în perioada 10-12 iunie 2021 un eveniment dedicat comunității absolvenților UBB. Scopul UBB Alumni Days este acela de a reda un nou suflu relației instituției cu absolvenții săi, de a le oferi un prilej de revedere, reconectare, de împărtășire a experiențelor din anii studenției și de destindere împreună cu familia în locurile preferate din studenție. / Programul manifestării

Programul zilei de vineri, 11 iunie la Facultatea de Inginerie

• 11 iunie 2021, 16:00 – 19:00, Sala Multimedia, corp D, Centrul Universitar UBB din Reșița – Masă rotundă: Absolvenții față în față cu studenții Facultății de Inginerie.
• 11 iunie 2021, 19:00 – 21:00, corp A, Centrul Universitar UBB din Reșița – Vizitarea Muzeului Cinematografului Amator din cadrul Centrului Universitar UBB din Reșița și a expozițiilor temporare organizate de acest muzeu.

Activitățile se vor desfășura în format hibrid, cu respectarea restricțiilor impuse de autorități pentru prevenirea infecției cu virusul SARS-CoV-2.

Marți, 18.05.2021, în cadrul laboratorului la disciplina Desen Tehnic și Infografică III, coordonată de ș. l. dr. ing. Vasile  Cojocaru, va fi invitat domnul ing. Nicolae Văcărescu, absolvent al specializării Inginerie Mecanică, promoția 2017 și al programului de master Concepția și Testarea Sistemelor Mecanice, promoția 2019.

Domnul ing. Nicolae Văcărescu va prezenta studenților anului II Inginerie Mecanică modul în care integrează cunoștințele de Desen Tehnic / Grafică Asistată de Calculator / Proiectare Asistată de Calculator la locul actual de muncă (inginer proiectant în cadrul unei companii din domeniul automotive).

Comunitatea Alumni FI-UBB va fi reprezentată de Adelina Bostan (absolventă a specializării Informatică Industrială), Cristian Fleșer (absolvent al specializării Electromecanică), Cristian Tufiși (absolvent al specializării Tehnologia Construcțiilor de Mașini) și Cristian Muscai (absolvent al specializării Informatică Industrială) la întâlnirea cu membrii comisiei ARACIS care realizează în luna aprilie 2021 evaluarea instituțională a Universității Babeș-Bolyai.

Puteți descărca Formularul de înscriere (în care puteți adăuga text în căsuțe, alege specializarea absolvită din listă etc. iar la final doar apăsați butonul „Trimite prin e-Mail”) sau puteți completa Formularul de înscriere on-line!