Alumni

Viziunea, misiunea și obiectivele comunități Alumni la nivelul Facultății de Inginerie Reșița derivă din cele asumate de universitate: http://alumni.ubbcluj.ro/

Viziune

Universitatea Babeș-Bolyai își asumă rolul de catalizator între generațiile de studenți și absolvenți în scopul formării unei noi dimensiuni de cunoaștere și învățare.

Misiune

UBB își propune construirea unei culturi alumni în scopul formării unei comunități mai performante, diversificată prin cunoaștere și forță de impact, care să joace un rol activ în viața studenților și a cadrelor didactice.

Obiective

  • dezvoltarea și implementarea de proiecte menite să întărească legătura dintre facultate, absolvenți și studenți, cadre didactice și mediul socio-economic;
  • crearea unei comunități de alumni ai Facultății de Inginerie, din toate domeniile și de pretutindeni;
  • implicarea absolvenților în dezvoltarea Facultății de Inginerie.

Plan de acțiune

Pentru dezvoltarea legăturii dintre Facultatea de Inginerie, absolvenți, studenți și mediul socio-economic în această secțiune veți regăsi noutăți, oportunități, anunțuri de interes pentru comunitate. Pentru mai multe informații legate de activitățile comunității Alumni la nivelul Universității Babeș-Bolyai vă rugăm să vizitați http://alumni.ubbcluj.ro/.

Experiența ta de ieri este valoroasă pentru studenții de mâine

Absolvenții Facultății de Inginerie din Reșița, promoțiile 2015-2016 și 2019-2020, sunt invitați să completeze Chestionarul Național privind Angajabilitatea Absolvenților de Învățământ Superior (CNAAIS). Completarea chestionarului este foarte importantă pentru a avea o imagine reală și cât mai cuprinzătoare asupra angajabilității și parcursului profesional al absolvenților din România.

Mai multe informații despre CNAAIS sunt disponibile la acest link http://www.chestionar-absolventi.ro/, iar pentru a accesa chestionarul, vă rugăm să selectați secțiunea „Chestionarul”.

Durata completării este de maximum 7-8 minute, iar termenul limită este 28 februarie 2022.

Vă informăm că toate răspunsurile la CNAAIS sunt confidențiale și respondenții anonimizați pentru toate instituțiile implicate în proces. În faza de autentificare este solicitat Codul Numeric Personal, doar pentru validarea existenței înregistrării în Registrul Matricol Unic, și adresa de e-mail, cu scopul notificărilor privind invitația de completare, însă aceste date nu vor fi stocate și prelucrate.

CNAAIS a fost dezvoltat de către Unitatea Executivă pentru Finanțarea Învățământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării și Inovării (UEFISCDI) în parteneriat cu Ministerul Educației în cadrul proiectului „Calitate în învățământul superior: internaționalizare și baze de date pentru dezvoltarea învățământului românesc”, cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman (POCU), cod SMIS 126766.

Pentru informații suplimentare vă rugăm să contactați echipa de proiect la adresa de e-mail absolventi@uefiscdi.ro.

Alumni Days 2023

Universitatea Babeș-Bolyai organizează în perioada 11-13 mai ALUMNI DAYS 2023, eveniment dedicat comunității absolvenților UBB. Scopul Alumni Days este acela de a dinamiza relația dintre absolvenți, studenți și universitate. Totodată, se urmărește crearea unui cadru de revedere și de împărtășire a experiențelor din anii studenției.

Facultatea de Inginerie din Reșița vă invită să participați la manifestările organizate după următorul program:

12 mai 2023, orele 17:00 – 18:30
Masă rotundă – Provocări și oportunități pe piața muncii în contextul dezvoltării inteligenței artificiale
Invitați: profesioniști din domeniu, absolvenți ai Facultății de Inginerie Reșița și studenți
Centrul de învățare RSD, corp A, etaj 2, Centrul Universitar UBB din Reșița

12 mai 2023, orele 18:30 – 20:00
Meet Your Future Self
Invitați: profesioniști din domeniu, absolvenți ai Facultății de Inginerie Reșița și studenți
Centrul de învățare RSD, corp A, etaj 2, Centrul Universitar UBB din Reșița

Persoană de contact: Ș. l. Dr. Ing. Vasile Cojocaru

Mai multe detalii despre ALUMNI DAYS 2023: https://alumni.ubbcluj.ro/alumni-days/

Alumni Days 2022

Universitatea Babeș-Bolyai organizează în perioada 12-14 mai 2022 un eveniment dedicat comunității absolvenților UBB. Scopul Alumni Days este acela de a reda un nou suflu relației instituției cu absolvenții săi, de a le oferi un prilej de revedere, reconectare, de împărtășire a experiențelor din anii studenției și de destindere împreună cu familia în locurile preferate din studenție.

În cadrul Alumni Days 2022, Facultatea de Inginerie organizează vineri 13 mai 2022, începând cu ora 17:00, o serie de evenimente dedicate studenților și absolvenților:

17:00 – 18:30
Masă rotundă – Profesiile viitorului
Discuție cu absolvenții și studenții Facultății de Inginerie Reșița
Centrul de învățare RSD, corp A, etaj 2, Centrul Universitar UBB din Reșița

18:30 – 19:30
Bibliotecă vie
Invitați: absolvenții și studenții Facultății de Inginerie Reșița
Centrul de învățare RSD, corp A, etaj 2, Centrul Universitar UBB din Reșița

18:30 – 19:30
Vizită la muzeu
Vizitarea Muzeului Cineastului Amator și a Muzeului Jocurilor Video din cadrul Centrului Universitar UBB din Reșița.

Vă invităm să participați la aceste evenimente, unde veți avea ocazia să cunoașteți absolvenți ai facultății și poveștile lor de succes legate de inserția pe piața muncii / evoluția profesională.

Mai multe detalii legate de Alumni Days 2022: https://alumni.ubbcluj.ro/alumni-days/

Vă așteptăm!

Alumni Days 2021

Universitatea Babeș-Bolyai organizează în perioada 10-12 iunie 2021 un eveniment dedicat comunității absolvenților UBB. Scopul UBB Alumni Days este acela de a reda un nou suflu relației instituției cu absolvenții săi, de a le oferi un prilej de revedere, reconectare, de împărtășire a experiențelor din anii studenției și de destindere împreună cu familia în locurile preferate din studenție. / Programul manifestării

Programul zilei de vineri, 11 iunie la Facultatea de Inginerie

• 11 iunie 2021, 16:00 – 19:00, Sala Multimedia, corp D, Centrul Universitar UBB din Reșița – Masă rotundă: Absolvenții față în față cu studenții Facultății de Inginerie.
• 11 iunie 2021, 19:00 – 21:00, corp A, Centrul Universitar UBB din Reșița – Vizitarea Muzeului Cinematografului Amator din cadrul Centrului Universitar UBB din Reșița și a expozițiilor temporare organizate de acest muzeu.

Activitățile se vor desfășura în format hibrid, cu respectarea restricțiilor impuse de autorități pentru prevenirea infecției cu virusul SARS-CoV-2.

Marți, 18.05.2021, în cadrul laboratorului la disciplina Desen Tehnic și Infografică III, coordonată de ș. l. dr. ing. Vasile  Cojocaru, va fi invitat domnul ing. Nicolae Văcărescu, absolvent al specializării Inginerie Mecanică, promoția 2017 și al programului de master Concepția și Testarea Sistemelor Mecanice, promoția 2019.

Domnul ing. Nicolae Văcărescu va prezenta studenților anului II Inginerie Mecanică modul în care integrează cunoștințele de Desen Tehnic / Grafică Asistată de Calculator / Proiectare Asistată de Calculator la locul actual de muncă (inginer proiectant în cadrul unei companii din domeniul automotive).

Comunitatea Alumni FI-UBB va fi reprezentată de Adelina Bostan (absolventă a specializării Informatică Industrială), Cristian Fleșer (absolvent al specializării Electromecanică), Cristian Tufiși (absolvent al specializării Tehnologia Construcțiilor de Mașini) și Cristian Muscai (absolvent al specializării Informatică Industrială) la întâlnirea cu membrii comisiei ARACIS care realizează în luna aprilie 2021 evaluarea instituțională a Universității Babeș-Bolyai.

Puteți descărca Formularul de înscriere (în care puteți adăuga text în căsuțe, alege specializarea absolvită din listă etc. iar la final doar apăsați butonul „Trimite prin e-Mail”) sau puteți completa Formularul de înscriere on-line!