Noaptea Muzeelor 2022

Muzeul Cineastului Amator, Centrul Universitar UBB Reșița și Biblioteca Germană „Alexander Tietz” Reșița vă invită să vizitați expozițiile pregătite pentru ediția din 2022 în cadrul evenimentului Noaptea Muzeelor la Centrul Universitar UBB din Reșița și Biblioteca Germană „Alexander Tietz” Reșița.

Sâmbătă, 14 mai 2022, în intervalul 17:00-22:00, la Centrul Universitar UBB din Reșița, vizitatorii sunt așteptați cu următoarele expoziții:

– Expoziție de fotografii cu locomotive din arhiva Mihele Bogdan Andrei

– Expoziție cu tematică feroviară (plăci cu numere de locomotive ș.a.m.d.) din colecția lui Mihele Bogdan Andrei

– Expoziție de fotografii având drept temă Muzeul de locomotive cu aburi Reșița – fotograf Petre Dalea

– Expoziția de fușăraie

– Colecția de aparate de filmat pe peliculă (1928-1990)

– Vizitarea cabinei de proiecție a fostului cinematograf „23 August”.

Biblioteca Germană „Alexander Tietz” Reșița invită vizitatorii, în intervalul 17:00-21:00,  la o expoziție de artă plastică dedicată jubileului de 150 de ani de la fabricarea primei locomotive la Reșița.

Și în anul acesta, instituțiile și locațiile deschise de Noaptea Muzeelor  invită vizitatorii la un concurs inedit. Cei ce vizitează toate locațiile participante au șansa să câștige unul dintre cele trei tricouri special realizate pentru acest eveniment. Foile de vizitare ce trebuie ștampilate în locațiile participante se găsesc la Muzeul Banatului Montan sau la Salonul de Artă și Industrie, într-un număr limitat.

Nu în ultimul rând, Centrul Universitar UBB din Reșița și Liga Studenților UBB Reșița invită reșițenii să descopere locațiile participante la Noaptea Muzeelor pe bicicletă. Plecarea se va face de la ora 18:00 din curtea Centrului Universitar UBB din Reșița și se va parcurge următorul traseu: Casa Pittner, Salonul de Artă și Industrie, Sinagogă, Muzeul Cineastului Amator, Biblioteca Germană „Alexander Tietz”, Muzeul de Locomotive și Muzeul Banatului Montan.

Evenimentul se bucură de sprijinul voluntarilor din cadrul Centrului de Tineret Nevo Parudimos Reșița.

Alumni Days 2022. Festivalul absolvenților

Universitatea Babeș-Bolyai organizează în perioada 12-14 mai 2022 un eveniment dedicat comunității absolvenților UBB. Scopul Alumni Days este acela de a reda un nou suflu relației instituției cu absolvenții săi, de a le oferi un prilej de revedere, reconectare, de împărtășire a experiențelor din anii studenției și de destindere împreună cu familia în locurile preferate din studenție.

În cadrul Alumni Days 2022, Facultatea de Inginerie organizează vineri, 13 mai 2022, începând cu ora 17:00, o serie de evenimente dedicate studenților și absolvenților:

  • 17:00 – 18:30, sala A2.2 – Centrul de învățare RSD – Masă rotundă – Profesiile viitorului. Discuție cu absolvenții și studenții Facultății de Inginerie Reșița;
  • 18:30 – 19:30, sala A2.2 – Centrul de învățare RSD- Bibliotecă vie. Invitați: absolvenții și studenții Facultății de Inginerie Reșița;
  • 18:30 – 19:30, Centrul Universitar UBB din Reșița – Vizită la muzeu. Vizitarea Muzeului Cineastului Amator și a Muzeului Jocurilor Video.

Vă invităm să participați la aceste evenimente, unde veți avea ocazia să cunoașteți absolvenți ai facultății și poveștile lor de succes legate de inserția pe piața muncii / evoluția profesională.

De asemenea, vineri, 13 mai, de la ora 11.00, Aula Eftimie Murgu a CU UBB Reșița găzduiește întâlnirea de 40 de ani a specializării Deformări plastice și tratamente termice, o întâlnire de suflet cu promoția 1982 a Institutului de Subingineri Reșița.

A noua ediție a Premiilor Excellentia

Calendarul celei de-a noua ediții a Premiilor Excellentia este următorul:

  • 9-16 mai (ora 18:00): Nominalizarea cadrelor didactice universitare și a studenților (licență, masterat, doctorat), concomitent cu constituirea Comisiilor de Evaluare și stabilirea criteriilor de ierarhizare de către Comisia de Evaluare la nivel de facultate, acolo unde este necesar
  • 18-23 mai (ora 23:59): Depunerea documentelor necesare evaluării de către studenți (licență, masterat, doctorat) și cadrele didactice nominalizate
  • 24-27 mai (20:00): Întrunirea Comisiilor de Evaluare la nivel de facultate și evaluarea persoanelor nominalizate
  • 18-27 mai (ora 23:59): Votarea studenților, studenților-doctoranzi și a cadrelor didactice universitare