Sponsorizare de 15.000 de euro făcută de Enel Green Power România pentru Facultatea de Inginerie din Reșița

Facultatea de Inginerie din Reșița a încheiat cu Enel Green Power Romania, pe durata a trei ani universitari, cu posibilitatea de prelungire, un protocol de colaborare.
Obiectivele cooperării constau, în principal, în: desfăşurarea unor proiecte comune de cercetare/dezvoltare în domeniul energiilor regenerabile și tranziției energetice în contextul Green Deal; îmbunătăţirea condiţiilor de studiu în domeniul ingineriei electrice, ingineriei mecanice şi a mecatronicii; orientarea spre practică a pregătirii studenţilor de la programele Facultății de Inginerie; stagii de internship; tematici pentru lucrările de finalizare a studenților.
Odată cu protocolul de colaborare a fost parafat și un contract de sponsorizare în valoare de 15.000 EUR. Din suma virată urmează să fie achiziționat un stand didactic destinat studiului sistemelor solar fotovoltaice conectate la rețea sau în regim insular.

Facultatea de Inginerie conectează Reșița la cel mai performant HUB de inovare digitală

Raportul IT Landscape Report publicat la începutul anului de Emerging Europe plasează România în topul primelor cinci țări alături de Polonia, Estonia, Cehia și Ungaria. Acest loc a fost obținut în baza indicelului IT Competitiveness Index aplicat la nivelul celor 23 de țări din Centrul și Sud-Estul Europei și Caucaz.
În ceea ce privește numărul de studenți și absolvenți ai sectorului de Tehnologia informațiilor și comunicațiilor (ICT- Information and Communication Technology), România ocupă a treia poziție în regiune după Ucraina și Polonia.
Analiza care vizează România evidențiază în mod special zona Cluj-Napoca drept centru regional al inovării digitale – regional hub of digital inovation, dovedit și prin faptul că s-a reușit calificarea în etapa finală, în premieră ca singură țară est-europeană de până acum, în competiția UE pentru desemnarea titlului de Capitală Europeană a Inovării 2020.
Prin specializările din domeniul IT existente la Facultatea de Inginerie din Reșița, Informatică industrială și Informatică aplicată în inginerie electrică, tinerilor din regiune li se oferă oportunitatea de a fi parte a celui mai mare și dinamic pol de ICT din România!
În contextul în care sectorul IT devine prioritar în strategia de dezvoltare locală și se mizează pe creșterea numărului de companii cu activitate în acest domeniu la Reșița, specializările oferite de Facultatea de Inginerie devin cu atât mai atractive și importante pentru regiune.